Runderstoof met bier en krieltjes

 

2 uien

1 kg runderlappen, in blokjes van ca 2 x 2 cm

2 el bloem

75g boter

250 winterpeen, in blokjes

3 tenen knoflook, fijngesnipperd

4 stengels bleekselderij, in stukjes

1 flesje bruin kasteelbier

2 laurierblaadjes

1 runderbouillontablet

1 zak pondje krielaardappelen (500g)

 

 

Snipper 1 ui en snij de andere in halve ringen

Bestrooi het vlees met de bloem en peper en zout

Verhit de helft van de boter in een ruime braadpan, bak het vlees in 3 min rondom bruin, neem het uit de pan en houd het apart.

Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de peen, de ui, knoflook en de helft van de bleekselderij 4 min.

Voeg het vlees, bier en de laurier toe.

Schenk een halve liter heet water erbij en voeg het bouillontablet toe.

Laat, met het deksel op de pan, op heel laag vuur, ca 3 uur stoven.

 

Boen de krieltjes schoon en snij ze doormidden.

Neem het deksel van de vleespan en doe de krieltjes erbij.

Laat nog 30 min zacht stoven, zonder deksel, tot de krieltjes gaar zijn.

Bestrooi met de rest van de bleekselderij en serveer.

 

Je kunt dit prima een dag van tevoren bereiden.

Bewaar het dan afgedekt in de koelkast en warm het later op laag vuur weer op.