Omelet met asperges                     

4 personen

 

300 à 350g asperges, geschild           

zout en witte peper   

50g boter         

5 - 6 eieren, losgeroerd                    

3 el melk                                                                                                                     

Voor de saus: 

2½ dl slagroom

1 el fijngesneden verse kervel

     

 

Snij van de onderzijde van elke asperge een stukje van ca. 3 cm af.     

Leg ze een kwartiertje in ruim koud water.           

Snij de asperges in schuine schijfjes van ½ cm dik.  

Zet de schijfjes op met 2 ltr kokend water met 1 tl zout.   

Laat ze 5 min koken, zet het gas uit en laat ze nog 10 min in dichte pan.       

Laat ze dan in een zeef uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen.        

Hou een gedeelte van het kookvocht achter. 

Doe bij de losgeroerde eieren de melk en 2 el kookvocht + peper en zout.  

Verhit een grote koekenpan en laat de boter erin smelten.    

Wacht tot het schuim is weggetrokken en schenk de eiermassa in pan.     

Temper onmiddellijk daarna de warmtebron.     

Verdeel de aspergeschijfjes zo gelijkmatig mogelijk over de massa.

Laat de omelet zachtjes stollen en maak intussen de saus:   

 

Breng de slagroom en 4 el van het kookvocht aan de kook.          

Laat alles zolang zacht koken tot door indampen een lichtgebonden saus is verkregen.        

Voeg peper en zout toe en roer de kervel erdoor.