Spaanse aardappelomelet uit de oven                       

4 personen                 

 

2 gekookte aardappelen     

4 ansjovisfilets  

2 paprika's (uit pot, Peloponnese)   

1 rood uitje                   

2 tenen knoflook                       

4 eieren                       

½ dl melk                    

peper en zout               

3 el olijfolie                   

50g geraspte oude kaas        

25g feta, in blokjes 

ca. 10 zwarte olijven zonder pit           

 

 

Aardappelen en ansjovis kleinsnijden, paprika in reepjes.           

Ui en knoflook fijnhakken.       

De eieren loskloppen met de melk, peper en zout.           

De olie verhitten en hierin aardappels, ui, knoflook , paprika bakken.

Dit mengsel samen met de kaas en gehalveerde olijven bij de eieren. 

Middelgrote ronde ovenschaal royaal invetten en mengsel erin doen.   

In een oven (200 graden) in ca 25 min goudbruin bakken.                       

Uit de oven nemen en in punten serveren.