Kip in Rieslingsaus met paddestoelen                       

4 personen                 

 

25g gedroogde paddestoelen   

4 flinke kippenpoten                 

peper en zout               

bloem              

3 el boter                     

2 gehakte sjalotjes                       

125g kleine champignons, in 2-en                

3 dl Riesling (droge witte Elzaswijn)                    

1/8 slagroom                

gehakte peterselie         

 

 

Week de paddestoelen ca 30 min in 2½ dl heet water.       

Snij de poten op het gewricht door, bestrooi met peper en zout en wentel ze door bloem. 

Verhit de boter in een ruime braadpan en bak de poten lekker bruin.     

Doe sjalot en champignons erbij en laat ze op halfhoog vuur meebakken.     

Giet de paddestoelen af en vang het vocht op.          

Doe de paddestoelen bij de kip en laat even doorsudderen.  

Giet de wijn en het paddestoelenweekvocht erbij en breng aan de kook.   

Laat met schuin deksel in ca 50 min gaar worden op lage pit.       

Neem de stukken kip uit de pan en hou ze apart en warm.  

Roer de slagroom door de saus en laat inkoken tot lichtgebonden.  

Roer voor het opdienen de peterselie door de saus.          

Serveer de kip op een voorverwarmde schaal met de saus eroverheen.                  

 

Lekker met puree.