Kipragout met aspergestukjes                    

4 personen                 

 

2 kipfilets         

1 el tuinkruiden 

40g boter         

2 gesnipperde sjalotjes                       

½ gesnipperde rode paprika                 

2 el bloem                    

3 dl bouillon                 

250g gekookte aspergestukjes             

2 el citroensap             

1 dl room         

2 el boter         

1 tl zout           

 

 

Braad de stukjes kipfilet in boter en voeg tuinkruiden en citroensap toe. 

Laat de kip een paar minuten stoven. 

Paprika,asperges,en sjalotjes erbij en laat 5 min stoven.      

Bouillon erbij en laat 5 min pruttelen.

         

Giet bouillon door zeef in een bakje.  

Verhit resterende boter in de pan en roer met garde bloem erdoor.   

Bak de roux 2 min, giet langzaam de bouillon bij de roux en breng dit roerend aan de kook.

Laat 5 min pruttelen. 

        

Voeg inhoud van de zeef toe en maak saus af met peterselie en zout.           

Doe beetje room bij ragout en serveer met sneetjes toast.