Roergebakken sperciebonen met casselerrib

4 personen     

           

600g sperciebonen

350g casselerrib in dikke plakken           

1 flinke ui

20g boter                     

5 el olijfolie                   

1 pak panklare krieltjes (750g)             

1 bakje cherrytomaatjes (250g)              

2 tl ital.kruiden op oliebasis (Silvo)              

1 tl chilipoeder              

peper en zout   

 

 

Bonen schoonmaken, wassen en doormidden breken.

Casselerrib in reepjes snijden, ui pellen en snipperen.        

In grote koekenpan boter met 2 el olie verhitten.          

Krieltjes in ca 10 min rondom bruin en gaar bakken.           

Intussen in andere pan rest van olie verhitten.          

Ui en bonen ca 6 min al omscheppend bakken.           

Vleesreepjes erbij en ca 3 min meebakken.     

Cherrytomaatjes en italiaanse kruiden toevoegen.       

Op smaak brengen met peper en zout.  

Krieltjes op smaak brengen met chilipoeder en zout.