Zomers stoofpotje                   

4 personen                 

 

750g vastkokende aardappelen     

3 el zonnebloemolie

20g boter                     

1 ui                 

4 tomaten                    

200g verse spinazie                       

150g feta                     

2 el geknipte basilicumblaadjes                     

½ tl oregano                 

2 teentjes knoflook           

peper en zout   

 

 

Aardappelen, schillen, koken, afgieten en laten afkoelen.

Aardappelen in niet te dunne plakken snijden.           

2 lepels van de olie verhitten en de plakjes hierin rondom bruinbakken.    

Ondertussen de ui snipperen en in de resterende olie goudgeel fruiten. 

Tomaten in partjes snijden en 3 min roerbakken, bij de ui.   

De spinazie uitzoeken, feta in blokjes en allebei toevoegen.       

Omscheppen, de kruiden en teentjes uit de pers erbij.        

Nog 3 min zachtjes bakken.           

Mengsel bij de aardappelplakjes scheppen en samen nog doorwarmen.    

Direct serveren.            

 

Lekker bij een karbonaadje van de barbecue.