Babi pangan 2                    

4 personen

 

600g hamlappen, in reepjes

1 blikje tomatenpuree   

2 el zonnebloemolie                   

 

voor de marinade:                    

1 citroen, uitgeperst                    

6 el ketjap manis              

3 tenen knoflook (knijper)                       

1 tl gemberpoeder              

1 tl ketoembar              

snufje zout       

4 el zonnebloemolie

 

Maak de marinade:

Meng het citroensap, ketjap, knoflook, gemberpoeder, ketoembar, snufje zout en 2 el olie doorelkaar.

 

 

Leg het vlees minstens 2 uur in de marinade, af en toe omscheppen.   

Haal het uit de marinade.        

Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.        

Verhit 4 el olie in een wok en bak het vlees snel al roerend in 5 min.          

Doe de marinade bij het vlees en temper het vuur.          

Laat het vlees heel langzaam, afgedekt, in ca. 30 min gaarsudderen.                          

 

Eet hierbij witte of gele rijst en zoetzure groenten.