Zelfgemaakte advocaat                                       

 

12 verse eieren             

350g witte basterdsuiker               

2 zakjes vanillesuiker (tenminste 10 gr)                   

1 liter brandewijn                                                                                                                                           

 

Spoel een kom met kokend water om.        

Breek de eieren (op kamertemperatuur) in de kom en voeg suiker en vanillesuiker toe.           

Klop alles met een garde tot een vrij dikke, luchtige massa.

Voeg onder steeds roeren 1 dl brandewijn toe, heel langzaam in dun straaltje.          

Zet de kom daarna in een pan waarin water zacht aan de kook wordt gehouden.        

Voeg, onder steeds kloppen de rest van de brandewijn langzaam toe.  

Ga daarna door met kloppen tot de advocaat is gebonden.

           

Neem de kom uit het heetwaterbad en zet ze in een bak koud water, doe daar eventueel ijsblokjes bij.

Laat de advocaat, onder regelmatig doorroeren en kloppen, koud worden.

Doe de volkomen koud geworden advocaat over in zorgvuldig schoongemaakte flessen met wijde halzen.    

Voorzie de flessen van etiketten met vermelding van inhoud en datum. 

Bewaar de flessen in de groentenlade van de koelkast.