Aardappelovenschotel

2 personen

 

350g aardappelen                 

200g prei                     

250g tomaten               

1 middelgrote ui            

150g achterham                       

25g 30+ kaas               

50g Cottage Cheese            

3 el koffieroom              

2 el croma                   

 

 

Verwarm de oven voor tot 175 graden.      

Kook de aardappelen net niet gaar, laat ieta afkoelen en snij in schijfjes.

Snij de prei in ringen en de tomaten in plakjes, ui fijn en ham in blokjes.

Verwarm de boter, fruit de ui glazig en pers de knoflook erboven uit.      

Doe hamblokjes en preiringen erbij en bak dit, omscheppend, bruin.   

Voeg beetje vocht toe en laat op een laag vuurtje stoven.  

Rasp de kaas, doe cottage cheese en koffiemelk erbij en meng dooreen.          

Leg in ingevette ovenschaal laag om laag, deel van de aardappelschijfjes,ui-ham-preimengsel, deel van de kaassaus en weer schijfjes.  

Rest van de kaassaus tot slot.     

Zet de schaal ca 40 min in het midden van de oven tot het geheel gaar en gegratineerd is.