Bonenschotel met calamares, kabeljauw en garnalen

een gemakkelijk doch spectaculair gerecht           

3 a 4 personen

 

150g inktvisringen     

150g kabeljauwfilet   

1 ui, gesnipperd

1 vleestomaat, in stukjes                     

300g broccoli

2 el olijfolie                   

1 visbouillontablet            

mespunt cayennepeper              

1 tl suiker                    

4 el creme fraiche             

1 blik witte bonen (800g)    

50g gepelde steurgarnalen   

50g geraspte belegen kaas   

 

 

Snij de kabeljauw in stukjes van ca 3 cm.     

Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes.           

Verhit de olie in een flinke koekenpan.      

Bak de uisnippers zacht tot ze glazig zijn.     

Voeg tomaat, bouillontablet, cayennepeper, suiker en creme fraiche toe.

Roer tot bouillontablet is opgelost.         

Schep het ui - tomatenmengsel, de witte bonen met het vocht, de broccoli, calamares, kabeljauw en garnalen in een ovenschaal.      

Meng alles doorelkaar en strooi er de geraspte kaas over.    

Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden c.         

Laat het middenin de oven goudbruin en gaar worden in ca 25 min.