Elsje’s macaroni

4 personen

 

1 pak macaroni

1 maggiblokje

2 tl kerriepoeder           

1 grote rode ui (schillen, heel laten)   

1 plak extra belegen kaas ca 500g    

1 rode en 1 groene paprika             

pl.m. 300g taugé               

klein blikje mais                       

potje champignons               

2½ ons uitgebakken spekblokjes                 

200g salami, in blokjes 

zakje geraspte oude kaas        

paneermeel      

boter (voor vlokjes)

 

 

Macaroni met maggiblokje en hele ui en 1 tl kerrie niet te gaar koken.      

In vergiet goed laten uitlekken, ui bewaren en snipperen.

Kaas en paprika's in blokjes snijden.

Macaroni in een ovenschaal doen en vermengen met alle ingredienten, behalve de geraspte kaas, paneermeel en boter.   

Als de massa is gladgestreken, dan bestrooien met paneermeel.     

Daarna alles ruim bestrooien met de geraspte kaas.   

Als laatste een aantal botervlokjes over de kaas verdelen.          

Schaal in de voorverwarmde oven van 200 graden.

Ca 30 à 40 min garen tot de korst er lekker goudbruin uitziet.             

 

Augurken en ketjap op tafel zetten. 

Eventueel spekjes vervangen door ca 400g blokjes achterham.  

 

Maakt dorstig !  

Bier voor 's-avonds vast koud zetten !!