Gehaktschotel met aardappel en tomaat

4 personen

 

700 gr vastkokende aardappels       

3 eetl olie         

1 grote ui, grof gesneden         

400 gr rundergehakt       

1-2 spaanse pepers, in stukjes            

1 el mosterd                 

4 el tomatenketchup                       

peper en zout               

1 tl paprikapoeder              

1 tl gedroogde oregano           

500 g tomaten in plakken        

150 g belegen of Emmentaler kaas geraspt    

 

 

Aardappels koken en in plakken snijden, ca ½ cm dik.    

In 2 el olie ui 10 min zachtjes bakken, gehakt erbij en in 5 min rul bakken.       

Pepertje(s) 3 min meebakken en mosterd, tomatenketchup, peper, zout,    paprika en oregano toevoegen.

Oven voorverwarmen op 200 gr en helft van aardappelen in ovenschaal schikken.

Gehaktmengsel met helft van tomaat mengen en over aardappels.      

Met 3 el kaas bestrooien.       

Rest van aardappelen en tomaat om en om op gehakt leggen.

Met rest van kaas bestrooien.           

Gerecht in midden van oven in ca 30 min bakken.                                   

 

Lekker met groene salade.