Witlofschotel met gehakt

4 personen

 

1 zakje boemboe nasi goreng             

500g aardappelen, in blokjes            

2 grote uien, gesnipperd                   

1 kg witlof, in repen               

3 el olie           

400g rundergehakt                

100g gesneden jongbelegen kaas                                                        

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Wel de nasikruiden vlg gebruiksaanwijzing.      

Kook de aardappelblokjes beetgaar in ca. 10 min.      

Verhit 2 el olie in een wok en fruit de uien ca 3 min.

Doe ze op een bord.    

Verhit nu 1 el olie in de wok en bak de witlof, al scheppend, beetgaar.         

Schep de witlof naast de ui op het bord.          

Bak het gehakt in de wok rul en giet het vet ervan weg.       

Giet de aardappelen af, snij de korstjes van de kaas.    

Schep de nasikruiden, ui, lof en aardappelen door het gehakt.           

Doe dit mengsel over in een ovenschotel en leg de plakken kaas erop.       

Verwarm de schotel ca 25 a 30 min in de oven tot de kaas gesmolten is en kleurt.              

Je kunt natuurlijk ook geraspte kaas nemen.