Pasta met broccoli en worst

4 personen

 

400g rotelle (oorvormige pasta)

500g broccoli, in kleine roosjes

4 braadworsten

5 el olijfolie extra vierge

2 tenen knoflook, fijngesneden

50g pittige kaas, geraspt, bv grana padano

Versgemalen peper en zeezout

 

 

Kook de pasta vlg de aanwijzing op de verpakking beetgaar

Kook in een andere pan de broccoliroosjes 3 min in ruim kokend water met zout

Snij de worsten in de lengte met een scherp mes in en trek het vel eraf

Verhit in een braadpan de olie en braad het worstvlees met de knoflook.

Druk met een houten lepelop het worstvlees tot het uitelkaar valt en bruin kleurt

Voeg de broccoli toe en roerbak het geheel nog 5 min op hoog vuur

Draai het vuur dan laag en laat het geheel nog 3 – 5min goed gaar worden

Breng het mengsel op smaak met peper en zeezout.

Giet de pasta af en schep deze op hoog vuur door het worst – broccolimengsel

Bestrooi het gerecht met kaas en blijf roeren tot het door en door warm is.