Mediterraanse heilbot-terrine met zeevruchtensalade

6 a 8 personen

 

voor Zeevruchtensalade zie: Salades          

 

4 blaadjes witte gelatine

2½ dl visfond (pot a 4 dl)                   

250g gerookte heilbot             

2½ dl slagroom            

½ tl versgeraspte citroenschil                  

¼ tl citroensap             

peper               

 

extra nodig:               

kleine terrinevorm, ca 1 ltr                    

plastic folie      

 

 

gelatine laten oplossen in visfond 

heilbot in keukenmachine glad pureren     

visfond licht verwarmen en aan heilbot toevoegen        

slagroom lobbig kloppen en voorzichtig door heilbotmengsel spatelen          

op smaak brengen met citroenrasp, citroensap en peper   

terrine bekleden met plasticfolie en vismengsel erin scheppen  

minimaal 3 uur in koelkast laten opstijven          

terrine op schaal storten en in plakken snijden

 

serveren met zeevruchtensalade, dressing erover sprenkelen