Paté van het huis met Cumberlandsaus

4 personen

 

half pond kalfslever         

50g boter         

half pond vette varkenslappen  

peper en zout   

1 ons vet buikspek          

dunne plakken lardeerspek      

4 tenen knoflook           

3 laurierblaadjes           

4 gehakte sjalotjes           

jeneverbessen  

1 rauwe ui        

schijfje citroen  

scheutk\je cognac            

halve el kruiden (bas, marjolein, tijm)                

½ dl slagroom              

 

in keukenmachine:

maal de lever en vette varkensvlees

           

 

snij het buikspek in kleine dobbelsteentjes.           

meng alle ingredienten (behalve jeneverbessen, laurierblaadjes en citroen).      

bekleed een patépot van plm 1 ltr met het lardeerspek.     

vul die met het patémengsel..  

dek ook de bovenkant ermee af.

Versier met citroen, jen. bes en laurierblaadjes. 

zet patépot in een ovenschaal met heet water middenin voorverwarmde oven van 175 gr, plm 1½ uur.

laat in de vorm afkoelen.

leg er een plankje op met een flink gewicht, ong 24 uur, in koelkast.           

koop kant en klare cumberlandsaus en breng op smaak met sinaasappelschijfjes, sinassap en gewelde rozijnen.          

verwarm dit alles en serveer bij de paté.