Clafoutis van tomaat, olijven en tonijn

4 personen

 

Lunchgerecht

 

 

500 g tonijn, blik

150g zwarte olijven zonder pit, in dunne plakjes

6 tomaten, in dunne plakjes

Boter

3 eidooiers

2 hele eieren

5 dl koksroom, ongezoet

100 g peccorini kaas, geraspt

3 takjes tijm

Zout en peper

100 g spinazie

1 el heldere dressing, Roi de France

2 gekookte eieren, in plakjes

Ovenschaal / pievorm

 

 

Laat de tonijn uitlekken verwarm de oven voor op 120 graden, vet de vorm in met boter.

Roer de eidooiers en hele eieren los met de room, kaas, blaadjes tijm, zout en peper.

Schep een lepel van de vloeistof in de vorm en leg er de uitgelekte tonijn op

Schep weer een lepel erover en leg daarna de plakjes tomaat en olijven erin.

Schep het laatste eiermengsel erin zodat alles bedekt is.

Plaats de vorm middenin de oven en bak deze in ca. 30 min gaar

 

Serveer warm met een salade van rauwe spinazie, dressing en plakjes hardgekookt ei