Haring-aardappelsalade met ei                        

4 personen

 

300g aardappelen     

1 rode ui          

2 augurken       

3 hardgekookte eieren  

3 zoute haringen           

1 rode appel                 

citroensap                    

1 bekertje zure room               

4 el mayonaise             

4 el mierikswortelpuree (potje)         

2 volle el peterselie, dille en munt           

zout, peper en worchestershiresaus    

takje verse dille

1 el kappertjes 

 

 

Aardappelen koken, afkoelen en in blokjes snijden.

Ui in ringen, augurken in halve plakjes, eieren in partjes snijden.

Haringen in schuine stukken snijden (niet te klein).  

Ongeschilde appel in partjes snijden en met citroensap besprenkelen.  

 

Sausje:

Zure room losroeren met mayo, mierikswortelpuree en kruiden erdoor. 

Op smaak maken met peper, zout en worchestershiresaus.   

 

Alle ingredienten op de uiringen, dille en kappertjes na, met elkaar omscheppen.   

Uurtje wegzetten, af en toe omscheppen.   

De salade garneren met uiringen, dille en kappertjes.                   

 

Lekker met grof boerenbrood met roomboter.