Komkommer-aardappelsalade met zeebanket

4 personen

 

4 aardappels, vastkokers       

1 el citroensap             

10 cm komkommer                 

2 eieren                       

1 blikje tonijn op water               

peper en zout               

1 el kappertjes             

1 el fijngeknipte bieslook                       

4 ansjovisfilets, uit blik             

4 zure haringen

 

 

Kook de aardappels, snij ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap.

Snij de ongeschilde komkommer in blokjes.

Kook de eieren hard, pel ze en snij ze in de lengte doormidden.     

Haal de tonijn uit blik, laat ze uitlekken en maak los met een vork.          

Schep de aardappel- en komkommerblokjes door elkaar.

Breng op smaak met peper en zout.    

Schep in het midden van elk bord deze aardappelsalade.          

Strooi er kappertjes op en leg de verschillende soorten vis eromheen.       

De haringen en tonijn worden bestrooid met bieslook.          

Leg op de halve eieren een ansjovisfilet.