Lauwwarme witlofsalade met appel

4 personen

 

1 grote stevige appel (Elstar of Jonagold) geschild en in 12 partjes

3 el walnootolie

4 struikjes witlof

2 el bieslook, in stukjes van ca. 2 cm

1 el balsamicoazijn

2 el uitgebakken spekreepjes

 

 

Bestrijk de appelpartjes dun met 1 el walnootolie en rooster ze in een hete grillpan

bruin, keer ze regelmatig, de partjes moeten wel stevig blijven.

Snij de anderkant van de witlofstruikjes en maak de blaadjes los.

Verhit 2 el walnootolie in een koekenpan en roerbak de blaadjes 1 min. (ze hoeven

alleen iets zachter te worden).

Meng de witlof in een schaal met de partjes appel en de bieslook.

Sprenkel de azijn erover en strooi de spekreepjes erop.

 

Lekker bij een gebakken tartaartje of gehaktballen.