Pastasalade met gerookte kip                     

2 personen

 

150g penne rigata   

75g mozzarella, in stukjes         

zout     

50g champignons, in plakjes 

1 el fijngesneden koriander         

3-4 el olijfolie  

220 gerookte kipfilet in reepjes

2 stengels bleekselderij in reepjes

½ komkommer, plakjes 

½ rode paprika, in reepjes         

3 tomaten, partjes 

 

voor de dressing:        

1 el olijfolie       

1 el rode wijnazijn          

1 tl mosterd     

½ fijngesneden chilipeper         

1 teen knoflook, geperst

peper en zout   

 

 

Kook de pasta beetgaar vlg gebruiksaanwijzing.      

Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.         

Bak de champignons 2-3 min in 1 el olie.

Schep de filet, bleekselderij, komkommer, paprika, tomaat en mozzarella luchtig door de pasta.  

Roer een dressing van de olie, azijn, mosterd, chilipeper en knoflook.          

Breng op smaak met peper en zout.    

Schep de dressing door de salade en bestrooi deze met koriander.