Waldorfsalade                    

4 personen

 

1 flinke kipfilet ca 350g           

kerriepoeder     

peper en zout   

boter    

½ kleine ananas           

2 appels                      

citroensap                    

2 bananen                    

½ struik bleekselderij met groen                    

1 dl mayonaise 

1 dl slagroom, dik vloeibaar     

1 tl mosterd     

mespunt suiker

100g walnoten, gepeld 

 

Kip inwrijven met kerrie, peper en zout en in boter bruin en gaar bakken.           

Vlees droogdeppen, laten afkoelen en in kleine stukjes snijden.

Ananas in schijven snijden, dan in kleine stukjes.

Appels snipperenen met ananasnat of citroensap omscheppen, evenals de in plakjes gesneden bananen.         

Bleekselderij in smalle boogjes en het groen in mooie blaadjes verdelen.          

 

Sausje roeren van: mayonaise,dik vloeibaar geklopte slagroom, mostersd, suiker en wat peper.

Alle ingredienten met de walnoten omscheppen en het sausje erover.