Pastasaus á la Arabiata

 

4 plakken bacon

2 el olijfolie

peper

zout

oregano

tijm - en eventueel andere Italiaanse kruiden naar smaak

3 grote uien, in kleine stukjes gesneden

3 teentjes knoflook

chili peppers (1 à 2 per persoon) of 1 tl oosterse (rode) hot curry pasta

8 Italiaanse tomaten of 1 blikje tomatenpuree of ½ literblik gepelde Italiaanse tomaten

 

 

Snijd de bacon in kleine stukjes van ca. 2 cm en doe de olie in de pan.

Voeg hieraan de ui en uitgeperste knoflook en dit licht fruiten.

Ontdoe de tomaten van het vel en pitjes en voeg deze toe aan knoflook en ui.

Voeg peper, zout, oregano en tijm toe naar smaak en voeg de chilipepers of rode curry pasta toe.

Laat het geheel op een klein vuurtje garen.

Met verse tomaten kan dit ongeveer 20 min duren.

Tip

Indien de saus een paar uur van te voren gemaakt is heeft deze meer smaak

Ook de bacon geeft dit gerecht een bijna onmisbare smaak.

Spek kan eventueel als vervanger dienen.