Sinaasappelsaus                          

4 personen

 

Warme saus

 

2 sinaasappels             

3 el sherry dry              

2 bosuitjes                   

15g boter                     

1 zakje jus speciaal met pittige kruiden (voor ¼ ltr, Knorr)

 

 

1 sinaasappel halveren en uitpersen, sap overdoen in maatbeker.      

Sherry erbij en met koud water aanvullen tot 2½ dl.       

Andere sinaasappel schillen en ontvellen en in lengte in 4 partjes snijden. 

Parten in dunne plakjes snijden.

Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes.         

In pan boter verhitten en bosui al roerend ca 2 min bakken.           

Sinaasappelsap en juspoeder erbij en al roerend met garde aan de kook brengen en ca 1 min onafgedekt zachtjes laten doorkoken.       

Sinaasappelplakjes erdoor roeren.

 

Serveren bij bv rollade.