Gamba's van de grill                    

4 personen

 

24 rauwe gamba's                       

6 tenen knoflook                       

1 tl grof zeezout                       

1 verse rode spaanse peper             

8 el olijfolie                   

2 takjes peterselie                     

1 citroen                                                                      

 

 

Hak de peterselie fijn en meng droog met zeezout.          

Snij de schalen op de rug van de gamba's in de lengte open.     

Darm eruit lichten, gamba's onder koud stromend waterspoelen en drogen.

Knoflooktenen pellen en in stukken snijden.           

Spaanse peper in de lengte halveren, zaden eruit, wassen, drogen en kleinsnijden.     

Meng knoflook en pepers met de olie.

Voeg gamba's toe en laat een paar uurtjes marineren.       

Grill de gemarineerde gamba’s gaar.  

Bestrooi ze met de gehakte peterselie en met zeezout.    

 

Serveren met risottorijst.