Geplette aardappelen, Zeeuwse mosselen en garnalen           

4 personen

 

1 kg kruimige aardappelen     

6 sjalotjes        

1 kg zeeuwse mosselen (grote)  

1 kleine ui        

2 takjes selderij

25 gr koude boter    

4 eetl droge witte wijn                     

1 dl olijfolie                   

peper en zout               

nootmuskaat    

2 theel thijm     

1 eetl citroensap           

1 takje peterselie         

10 sprietjes bieslook           

100 gr hollandse garnalen          

 

 

Aardappels gaarkoken, afgieten en fijnhakken.       

Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.           

Ui pellen en snipperen.        

In pan 10 gr boter smelten.

Ui en selderij ca 1 min zachtjes fruiten.             

Wijn erbij schenken, mosselen toevoegen en gaarkoken.       

Olie verhitten en sjalot ca 1 min zachtjes fruiten.

Aardappels, zout, peper, nootmuskaat en thijm erdoor scheppen.        

Mosselen uit vocht vissen en uit schelp halen.           

Kookvocht boven andere pan zeven en aan de kook brengen.          

Rest van boter in klontjes snijden en al kloppend door kookvocht roeren. 

Peterselie, bieslook en rest van selderij erboven fijn knippen en roeren. 

Aardappelpuree op midden van 4 borden scheppen.        

Garnalen erover verdelen en mosselen eromheen leggen.

Saus erover scheppen.