Roergebakken garnalen met groenten uit de wok                   

4 personen

 

24 grote gepelde (tijger)garnalen 

1 rode peper     

2 tenen knoflook           

3 cm verse gemberwortel               

2 el sojasaus               

4 el Thaise vissaus            

1 struik paksoi             

halve courgette             

1 komkommer              

2 tomaten        

2 el olie

2 el verse koriander, grof gehakt 

 

Laat de garnalen evt vlgs de aanwijzingen ontdooien.        

Verwijder de peperzaadjes, pel de knoflook, schil en gember en hak alles fijn.      

Roer de peper, knof, gember met de sojasaus en vissaus tot een marinade.  

Schep de garnalen erdoor en laat ze 15 min marineren. 

Maak intussen de groenten schoon, snij de paksoi in repen, courgette blokjes.

Halveer de komkommer in de lengte en schraap er de zaadjes uit en snij de helften in plakjes.

Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in repen.  

Verhit de olie in een wok en roerbak alle groenten op hoog vuur in 3 - 4 min.  

Schep de garnalen uit de marinade in de wok en roerbak ze op matig hoog vuur 2 min mee tot ze mooi roze zijn.         

Schenk de marinade erbij en warm het gerecht nog even goed door.

Strooi de koriander erover.           

 

Serveer met (jasmijn)rijst.