Uiensoep met gruyèretoast

 

600g uien in halve ringen

25g boter

250ml droge witte wijn

2 tuinkruidenbouillontabletten

1 stokbrood, in schuine sneetjes

100g Gruyèrekaas (stukje)

2 el peterselie, fijngesneden

 

 

Verwarm de oven voor op 225ºC

Bak in een soeppan de uienringen 10 min in de boter

Schenk er de wijn bij en laat 5 min koken.

Voeg in de soeppan 1½ l heet water toe en de bouillontabletten (verkruimeld) en laat 15 min doorkoken.

Rasp de kaas en strooi hem over de sneetjes stokbrood.

Bak de sneetjes 5 min in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.

Maak de soep op smaak met peper en zout.

Schep de soep in kommen of op borden en leg de broodsneetjes erin.

 

Bestrooi met de peterselie en serveer met de rest van het brood.