Paksoi-stamppot met champignons en spek

 

1 ½ kg aardappelen

2 struiken paksoi (ca. 1 ½ kg)250g champignons

1 rode paprika

25g boter

250g magere gerookte spekblokjes

25g bloem

3 dl melk

Peper en zout

1 takje peterselie

 

 

Aardappelen schillen, paksoi in stukjes snijden.

Champignons in plakjes en paprika in blokjes snijden.

Aardappelen in ong 20 min gaar koken. Na ca 15 min de paksoi erbij.

Spekblokjes in droge koekenpan in ca 10 min goudbruin bakken, champignons en paprika toevoegen en ca 5 min meebakken.

Bloem erdoor roeren en al roerend 2 dl melk erbij.

Blijven roeren tot de saus gebonden is.

Aardappelen – paksoi afgieten en fijnstampen.

Zovel melk toevoegen tot er een stevige stamppot ontstaat.

Op smaak brengen met peper en zout.

 

Op borden scheppen, in het midden een kuiltje maken en daar de saus inscheppen.