Gekruide kipstukjes met knoflookmayonaise  

4 personen

12 stuks   

 

500g kipfilet                 

1 el olie           

1 tl komijn                    

2 tl pikante paprikapoeder              

3 tenen knoflook                       

3 el droge sherry              

4 el mayonaise             

zout                                        

 

 

Kipfilet in kleine blokjes snijden en rondom bestrooien met zout.    

In pan olie verhitten en kip in ca 5 min rondom mooi bruin bakken.   

Kip uit pan scheppen; bakvet kan weg.           

Kip in pan terug doen, sherry erbij schenken, 1 knofje erboven uitpersen.        

Komijn, paprikapoeder en tijm erop strooien en kip omscheppen.   

Op vuur terugzetten en afgedekt in 5 min zacht gaar stoven, omscheppen.   

Mayonaise in schaaltje doen, rest knoflook erboven uitpersen, roeren. 

 

Kip uit pan op schaal doen en met knoflookmayonaise serveren.