Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd                      

2 personen

 

350g kabeljauwfilet (mag ook: tilapia, roodbaars, koolvis, nijlbaars zijn)                 

2 el bloem                    

4 struijes witlof (ca. 400gr)                   

50g boter                     

sap van 1/2 citroen             

125 ml creme fraiche             

1 el grove mosterd                       

1 el peper en zout gembersiroop               

 

 

Snij de vis in twee gelijke stukken en bestrooi ze met peper en zout.  

Wentel ze door de bloem.        

Maak de witlof schoon en snij ze in de lengte in smalle reepjes.           

Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak de filets op matig hoog vuur in ca.6 min bruin en gaar, keer ze halverwege.

Warmhouden onder alu-folie

           

Bak de reepjes witlof in het bakvet op hoog vuur al omscheppend in ca 3 min beetgaar.         

Roer het citroensap, de creme fraiche, mosterd en de gembersiroop erdoor en warm het geheel nog een minuutje zachtjes door.  

 

Schep de witlof met saus op twee warme borden en leg de kabeljauwfilet erop.