Gebakken zalm

2 à 3 personen

 

300 – 350 gr gefileerde zalm, in blokjes

2 eieren, losgeroerd

1½ el bloem, gezeefd

4 el grof en bovenal droog kruim van witbrood

½ tl pikante paprikapoeder (Rosenpaprika)

4 el zonnenbloemolie

Zout

6 – 8 grote slabladeren, in uiterst smalle reepjes gesneden (chiffonade)

25 – 30 gr roomboter, bij voorkeur licht gezouten

3 tomaten, ontveld, in parten gesneden

25 – 30 gr peterselie

Enkele druppels limoen- of citroensap

2 – 3 el olijfolie.

 

 

Bestrooi de zalmblokjes met wat fijn zout en laat ze uitlekken.

Doe zout en peper bij de losgeroerde eieren

Schep in een tweede komgezeefde bloem, broodkruim en paprikapoeder doorelkaar.

Verhit een pannetje en laat de boter smelten.

Schep de chiffonade door de hete boter en laat alles 2 – 3 min zachtjes smoren.

Hak de peterselie grof en leg ze in de mengkom van de food-processor.

Voeg 1 el water toe en laat draaien tot er een puree ontstaat.

Doe alles over in een derde kom.

Voeg mespuntjes peper en zout en het limoensap toe.

Klop er daarna de olijfolie door.

Laat de zonnebloemolie in een koekenpan heet worden.

Wentel de stukjes zalm door de bloem en bak ze 4 – 5 min.