Gegrilde tilapia met chili, sesam en gebakken rijst

 

500g tilapia- of pangasiusfilet

2 sjalotjes, fijngesnipperd

2 el gehakte bieslook

2 el zonnebloem- of arachideolie

1 el sojasaus

2 el chilisaus

1 tl honing

1 el sesamzaad

1 el paneermeel

 

Voor de gebakken rijst:

 

4 el wok- of zonnebloemolie

2 tenen knoflook, gehakt

1 el geraspte gemberwortel

1 stengel bleekselderij in smalle boogjes

1 wortel, geschrapt, in kleine blokjes

2 el ketjap manis of oestersaus

400g gare rijst

 

 

Begin met de gebakken rijst: verhit de olie in een wok en bak hierin knoflook, gember, bleekselderij en wortel ca. 5 min.

Voeg de ketjap en rijstb toe en bak deze 3 min mee.

Verwarm intussen de ovengrill.

Leg de visfilets naast elkaar in een ovenschaal.

Meng de sjalotjes met bieslook, olie, sojasaus, chilisaus en de honing.

Bestrijk de visfilets met dit mengsel.

Schep het sesamzaad door het paneermeel en strooi dit mengsel over de vis.

Schuif dit gerecht 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in ca. 5 min bruin en gaar.

Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden.

 

Serveer de vis op de gebakken rijst.