Gestoofde kabeljauw met kruiden uit de magnetron                

2 personen

 

half zakje verse bieslook           

3 eetl droge witte vermouth  

3 takjes dragon,                       

4 takjes peterselie                     

270 gr kabeljauwfilet (AH)                

1 eetl citroensap                       

zout en peper               

20 gr boter                   

1 zakje hollandaise vissaus            

 

ovenschaal ca 20x30 cm                    

 

 

In kopje dragon peterselie en bieslook heel fijn knippen.          

Kabeljauw besprenkelen met citroensap en bestrooien met zout en peper.  

In schaal leggen, kruiden erover strooien, Vermouth erover schenken.        

Boter in vlokjes erover verdelen.

In magnetron kabeljauw afgedekt in ca 8 min op ¾ van vermogen gaar laten worden.

Ca 4 min laten nagaren.          

In kommetje vissaus en 3 eetl stoofvocht van vis doorelkaar roeren. 

In magnetron op vol vermogen ca 1 min verwarmen.      

Kabeljauwfilet met kruiden op 2 borden scheppen.        

Vissaus erover en erlangs scheppen.        

 

Serveren met peultjes en aardappelpuree(torentjes)