Kabeljauw met champignons, verpakt in Spaanse ham          

4 personen

 

600g kabeljauwfilet   

peper en zout               

50g boter         

3 sjalotjes        

400g reuze champignons   

40g bloem        

2 el fijngehakte peterselie         

200g Ganda ham     

200g snijbonen 

 

voor de saus:  

50g boter         

1 fijngesnipperde ui        

400g tomaten in vieren   

2 dl visfond       

1 dl room         

20g gehakte kervel   

 

 

Oven voorverwarmen op 190 graden. 

Bakschaal bestrijken met boter.   

Champignons in blokjes, sjalotjes snipperen.        

4 plakken gandaham om 4 moten kabeljauw wikkelen.         

In bakschaal naast elkaar schikken.         

50g boter smelten, sjalot en champignons erbij, even bakken.           

Bloem erover strooien, nog 5 min bakken.     

Als laatste peterselie erdoor, dan verdelen over kabeljauw.       

Ca 30 min in de oven.   

Snijbonen in ruiten snijden, 50g boter in een pannetje en met beetje water stoven. 

 

Voor de saus alle ingredienten in de hete boter doen en zacht garen   

 

Vis op verwarmde borden schikken, boontjes erbij en saus erover.