Gemarineerde lamskebabs met yoghurtsaus

4 personen

 

400g lamsbout zonder been     

3 knoflooktenen, geperst

peper en zout   

1 tl gemalen komijn 

1 tl gemberpoeder  

1/8 ltr yoghurt   

 

voor de saus:  

1 kleine ui, zeer fijn gesnipperd

1 tomaat

1 knoflookteentje 

2 dl yoghurt      

suiker              

2 el gesnipperde koriander                                                         

 

 

Snij het vlees in blokjes.

Roer de knof,1 tl zout, flink peper, komijn en gemberpoeder door yoghurt.

Schep het vlees door het yoghurtmengsel en laat het afgedekt in de koelkast, minstens 6 uur marineren.       

 

Maak de saus:

Halveer tomaat, verwijder zaadjes en vocht en snij hem in kleine stukjes.

Pers de knoflook uit boven de yoghurt.

Doe de ui, tomaat, peper, zout en suiker naar smaak erbij en roer de koriander erdoor. 

Verwarm de grill voor op de hoogste stand en rijg het vlees aan pennen.     

Leg de kekbabs op een rooster met lekbak eronder.           

Rooster ze in ca 10 min goudbruin en rose, keer ze af en toe. 

Serveer de kekbabs met de yoghurtsaus.                

 

Lekker met stokbrood en een salade.