Lamsbout met ansjovisfilets

4 personen

 

1 lamsbout van ca. 2 kg                       

takjes rozemarijn                    

10 ansjovisfilets            

3 el citroensap             

3 el olijfolie                   

1 ui fijngesnipperd               

2 tenen knoflook, fijngesnipperd               

zwarte peper                                        

 

 

Halveer de ansjovisfilets.   

Maak 20 inkepingen in het vlees en stop er rozemarijn en stukje visje in.  

Wrijf het vlees in met citroensap en olijfolie.       

Bestrooi met zeezout en zwarte peper.   

Neem een ovenschaal en besmeer ze met olijfolie.

Leg het vlees in de schaal en strooi er de gehakte ui en knoflook over.   

Plaats het in een voorverwarmde oven van 225 graden, ca 1 uur.     

Laat het vlees 10 min rusten, snij het dan in flinke plakken.  

 

Serveer het met de jus en b.v. Couscous.