Lamsbout

4 personen

 

1 lamsbout       

150g gember                

2 gesnipperde uien                 

1 tl sambal                   

2 el sojasaus               

2 dl bouillon                 

3 tenen knoflook (of meer)                      

3 el olijfolie                   

2 el grove mosterd                       

4 el room         

 

 

Maak in de lamsbout kleine inkepingen en steek er stukjes knoflook in.      

Braad de bout aan met olie en doe er daarna alle ingredienten bij, behalve de bouillon.           

Laat dit 5 min sudderen en voeg dan de bouillon toe.     

Zet de pan in een oven van 175 gr en laat de bout in 45 min rose-gaar worden.

           

Giet de saus over in een andere pan en kook ze tot de helft in.

Maak ze af met peper en zout en roer de room erdoor. 

Snij de lamsbout in plakjes en giet de saus over het vlees.              

 

Erg lekker met gestoofde lentegroenten en krielaardappeltjes.