Lamsstoofpot met couscous

2 personen

 

1 ui      

2 tenen knoflook           

4 el olijfolie                   

300gr lamsvlees                    

peper en zout               

1 zak panklare ratatouille (400gr)             

halve limoen                 

1 kaneelstokje              

2 tl ketoembar              

half runderbouillontablet      

200gr couscous

 

 

Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn.  

Verhit 3 el olijfolie in een pan en fruit de ui ca 2min op matig vuur.       

Snij het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout.  

Bak het ca 5 min op hoog vuur en voeg de laatste min de knoflook toe.    

Doe de ratatouille bij het vlees en bak ca 5 min.  

Was de limoen en snij ze in plakjes.

Voeg limoen, kaneelstokje, ketoembar en 2 dl warm water met het tablet aan het vlees toe en laat afgedekt ca 30 min stoven.

           

Bereid couscous met 1 el olijfolie en 2 dl kokend water vlg gebruiksaanwijzing.  

    

Schep de couscous in het midden van een schaal en verdeel de lamsstoofpot eromheen.