Beef Stroganoff

 

75g boter

1 ui, fijngesnipperd

150g witte champignons, fijngesneden

2 el tomatenpuree

1 ½ tl pittige mosterd

½ tl gerookte paprikapoeder hot

110 ml runderbouillon

500g lendelappen, in reepjes

Zout en zwarte peper

150 ml brandy/cognac

200 ml zure room

2 el platte peterselie

 

 

Verhit een koekenpan en smelt de helft van de boter

Bak de ui 2 a 3 min, doe dan de champignons erbij en bak nog 2 min.

Voeg tomatenpuree, mosterd en paprikapoeder to en bak nog een minuutje.

Doe de bouillon erbij en breng alles aan de kook.

Zet dan het vuur laag en laat het 3 a 4 min sudderen.

Kruid het vles zout en peper.

Verhit in een aparte pan de rest van de boter en bak het vlees erin bruin.

Giet de brandy/cognac voorzichtig in de pan en laat dit flamberen.

Doe, als de vlammen verdwenen zijn, het champignonmengsel en de zure room en bak het gedurende een min mee

Breng op smaak met zout en peper en voeg de peterselie toe.

 

Lekker met gekookte papardelle*.

 

*) Pappardelle (of papparelle) is een Italiaanse pastasoort, bestaande uit lange brede linten pasta van meer dan 1 centimeter breed.