Gehaktballen van Cas                    

4 personen                 

 

3 uien  

1 kg rundergehakt (of kalfs)               

2 eieren                       

1 el chinese kruiden            

1 el ketjap manis              

1 el ketjap asin             

2 tl sambal oelek               

1 tl paprikapoeder              

1 tl knoflookpoeder             

naar wens: paneermeel      

 

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel de uien en snipper ze zeer fijn.      

Doe het gehakt in een kom, de uien erbij en de andere ingredienten.    

Meng alles zeer goed doorelkaar.           

Vorm het mengsel tot 8 grote platte ballen en leg ze in een ovenschaal.      

Schuif ze middenin de oven en bak ze bruin en gaar in plm 40 - 45 min.

           

Keer de ballen halverwege de tijd om.

Om het wat vaster te maken kun je eventueel nog wat paneermeel erdoor mengen.            

 

Lekker met eigengemaakte patat frites en een groene salade.