Griekse rundervinken

4 personen

 

50g feta           

halve rode paprika            

4 bosuitjes                   

2 tenen knoflook                       

100g rundergehakt                

peper en zout               

5 bieflapjes van ca 50g per stuk            

40g croma                   

2 el ouzo (slijter)                       

8 el Tomato Frito (pak 400g Heinz)  

 

 

Snij de feta en de paprika in kleine blokjes.  

Was de bosuitjes en snij ze in zeer fijne ringetjes.         

Pel de knoflook en pers ze uit boven het gehakt.

Meng knoflook, feta, paprika en bosui door het gehakt.

Breng op smaak met peper en zout.    

Verdeel het gehakt over de vier lapjes en rol ze op.  

Steek ze vast met een cocktailprikker.

           

Verhit de boter in een koekenpan en bak de vinken rondom bruin in 3 min.

Braad ze afgedekt, in ca 30 min gaar.

Verwijder de cocktailprikkers.           

Neem het vlees uit de pan en hou het warm onder alufolie.

           

Blus het bakvet af met de ouzo en de tomato frito.     

Breng op smaak met peper en zout.    

Snij de vinken in plakken en verdeel ze met de saus over vier borden.            

 

Lekker met een griekse salade.