Javaans stoofvlees voor twee dagen                          

4 personen

 

Dit gerecht wordt gehalveerd en dan op twee manieren klaargemaakt.          

 

Zie ook: Javaans stoofvlees met sajoer en rijst

en:       Jachtschotel met pruimen 

 

ca. 1200gr hacheevlees                 

bloem              

1 ui, gesnipperd            

50g boter                     

2 pakjes/zakjes “boemboe smoor vlees"                

½ ltr runderbouillon van tablet                                                                     

 

 

Dep het vlees droog en bestuif het met bloem. 

Smelt de boter in een braadpan en bak hierin in delen de stukjes vlees bruin.      

Schep dan al het vlees met uien en boemboe in de pan en roerbak 2 min.  

Doe de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook, stoof ca 3 uur.          

Laat de saus, al roerend, 10 min indikken.          

 

Gebruik de helft vandaag, bewaar de rest voor morgen.