Limburgs stoofvlees

4 personen

 

600g sucadelappen   

1 el Limburgse mosterd                       

peper en zout               

2 el boter                     

3 uien, gesnipperd                   

3 tenen knoflook, gesnipperd                   

2 tl Provencaalse kruiden            

3 blaadjes laurier              

4 plakken ontbijtkoek                   

2 flesjes Trappistenbier (à 30 cl)   

 

 

Wrijf het vlees in met de mosterd en bestrooi het met zout en peper.  

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom dicht.   

 

Voeg toe: uien, knoflook, prov.kruiden en laurierblaadjes. 

Schenk 1½ flesje bier erbij lang de rand van de pan.

Breek de plakken ontbijtkoek in stukken en doe die er ook bij.   

Laat het vlees, afgedekt, ca 2 uur zachtjes stoven en schenk zonodig de rest van het bier erbij.         

Haal voor het serveren de laurier eruit.      

Eventueel ietsje bijbinden met allesbinder of maizena.                                 

 

Lekker met aardappelpuree en rode kool.