Oeng'kep

(pikant gesmoord rundvlees)

4 personen

 

1 kg runderlappen    

half pakje margarine        

2 flinke uien                 

3 a 4 tenen knoflook                       

1 blokje goudbouillon                 

1 eetl. assem (tamarinde)                  

1 eetl citroensap                       

1 theel. nootmuskaat                

1 dessertl. suiker              

peper en zout   

zoete ketjap (manis)

 

 

Runderlappen kleinsnijden in blokjes van ca 2 cm.

Uien in dunne ringen. 

Knoflook door de knijper.

Rundvlees in koude braadpan leggen.

Halfpakje boter er bovenop, daarbovenop de uienringen en de knoflook.          

Daarna pas de pan op hoog vuur opzetten en zo flink laten doorbraden.      

Maar af en toe roeren tot het geheel bijna droog is.          

Dan een glas warm water erbij en de goudbouillonblok.          

Ook tegelijk de assem, citroen, nootmuskaat, suiker, peper en zout.    

Alles verder zachtjes laten doorsudderen, deksel open zetten. 

Zou het geheel te droog worden, dan wat water erbij.

Het moet zeer zacht pruttelen en duurt dus enkele uren.     

Afmaken met enkele lepels ketjap.             

 

Er kan bij gegeten worden:

Aardappels (erg lekker), of rijst en bv. Komkommer in zoetzuur, of een salade.

Andere groenten mag ook. Volg hierin je eigen smaak.