Runderstoofschotel met kruidnagel en bier

 

700g rib- of runderlappen, in dobbelstenen van ca. 2 cm

50g boter

5 uien

2 flesjes bokbier

10 kruidnagels

2 stukjes foelie

4 laurierblaadjes

500g knolselderij

300g pandanrijst

 

 

Bestrooi het vlees met peper en zout.

Verhit op hoog vuur de boter in een flinke braadpan en doe het vlees erin als de boter niet meer bruist.

Bak het vlees op middelhoog vuur in ca. 10 min rondom bruin.

Snij 4 uien in stukken doe ze bij het vlees en bak ze nog 5 min mee.

Schenk het bier erbij.

Steek de kruidnagels in de overgebleven ui en doe deze, met de foelie en de laurierblaadjes ook bij het vlees.

Breng het geheel aan de kook en doe peper en zout naar smaak erbij.

Leg een deksel op de pan en stoof het vlees op laag vuur 3 uur.

 

Schil de knolselderij, snij het in blokjes van 2 x 2 cm en voeg toe.

Laat alles nog 1 uur stoven.

 

Kook ná 3 ½ uur de rijst volgens de aanwijzingen, laat met het deksel op de pan nog even staan.

Verdeel de rijst over de warme borden en schep het vlees ernaast.

 

Ook lekker met gekookte aardappelen!