Sukadevlees in rodewijnsaus

 

Ca 700g sukadelappen

Zout en peper

50g boter

1 grote ui, gesnipperd

3 tenen knoflook, geplet

4 peperkorrels

2 jeneverbessen

Stukje foelie

2 laurierblaadjes

2 takjes tijm

300 ml warme vleesbouillon

3 dl rode wijn

2 el allesbinder.

 

 

Bestrooi het vlees met zout en peper.

Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees in een paar min om en om aan.

Neem het uit de pan en fruit de ui en knoflook een paar min.

Voeg de specerijen en kruiden toe en laat alles een min. meefruiten.

Leeg het vlees weer in de pan en giet er de bouillon en rode wijn bij.

Schep alles even om en laat op een middelhoge stand aan de kook komen.

Laat 5 min zachtjes doorkoken en leg dan het deksel op de pan.

Laat het vlees op lage stand in zeker 2 uur gaar sudderen.

 

Schep het voorzichtig op een schaal en houd het warm.

Zeef de saus en laat ze opnieuw aan de kook komen.

Bind ze met allesbinder en giet ze over het vlees.

 

Lekker met stamppot of aardappelpuree