Gemarineerde karbonade met tomatensaus     

4 personen

 

2 sjalotjes                    

2 tenen knoflook                       

1 pak gezeefde tomaten (500ml)                       

1 zakje verse It. kruidenmix (30g)                       

2 eetl kappertjes                       

peper en zout               

4 schouderkarbonades (a ca 175g)               

1 eetl olijfolie                

 

keukenpapier               

 

Sjalotjes pellen en in ringen, knoflook pellen en in dunne plakjes.

Gezeefde tomaten in kom schenken.        

Tijmblaadjes en rozemarijnnaaldjes (uit kruidenmix) erboven van takjes rissen.

Rest van kruiden erboven fijnknippen.      

Sjalot, knof en kappertjes door tomaten roeren (=marinade) en op smaak brengen met peper en zout.

Karbonades in marinade en ca 6 uur afgedekt in koelkast zetten.

           

Grill voorverwarmen op hoogste stand.

Karbo's uit marinade en deppen.

Bestrijken met olie en ca 10 cm onder de grill.

Karbo's in ca 15 min bruin en gaar roosteren, halverwege keren.  

Intussen in pan marinade aan de kook brengen en op laag vuur onafgedekt in ca 10 min iets laten inkoken.

 

Karbo's op 4 borden leggen en saus erover schenken.