Gemarineerde speklapjes met babi pangangsaus

4 personen

 

4 el ketjap manis              

2 el sambal                  

2 el gembersiroop               

1 el citroensap             

400g speklapjes                       

1 blikje Unox Saus voor Babi Pang.                                                                                      

 

 

Meng de ketjap, sambal, gembersiroop en citroensap.       

Leg de speklapjes in een schaal en schep de marinade erover.           

Roer even goed door, zodat ze rondom bedekt zijn.     

Laat ze afgedekt, in de koelkast 3 uur marineren.       

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. 

Leg de speklapjes op een rooster en laat ze in ca 20 min bruin, krokant en gaar worden.

Keer ze halverwege om.

Verwarm de saus, snij het vlees in reepjes en leg die in een schaal.

Schep de saus eroverheen.                  

 

Lekker met rijst en roergebakken groenten.